Jämför hundförsäkring.

Alla de som vill bli försäkrade räcker upp en tass! Jämför hundförsäkring här med oss för att hitta den bästa djurförsäkringen för din fyrbenta bästa vän.

Visa hundförsäkringar
Hund jämför hundförsäkring med tassen upp
innehåller annonser

Jämför hundförsäkring för att hitta det bästa alternativet

Här har vi samlat ett urval av svenska försäkringsbolag så att du enkelt kan jämföra hundförsäkringar

Hedvig hundförsäkring logotyp

Kort om Hedvig hundförsäkring *

Hedvigs hundförsäkring är skapad för både dig och din hund för att erbjuda enkelhet och trygghet. Det inkluderar tillgång till veterinärbesök online och en årlig hälsokoll för din hund, helt utan bindningstid.

*När du övergår till Hedvig från en motsvarande försäkring, börjar ditt skydd gälla omedelbart utan någon karenstid. Annars krävs en veterinärbesiktning för att täcka sjukdomar under de första 6 månaderna.

 • Kategori Djurförsäkring
 • Karenstid 0-6 mån*
 • Fri digital vård Ja, FirstVet
 • Medicin Ja
 • Maxersättning 160 000 kr
 • Fast självrisk0 – 3 500 kr
 • Rörlig självrisk25%

Lassie hundförsäkring logotyp

Kort om Lassie hundförsäkring

Lassie Hundförsäkring är ett prisvärt alternativ med god flexibilitet. Deras fokus på förebyggande vård kan sänka premien. Jämför hundförsäkring hos Lassie då de erbjuder tre olika nivåer av försäkringsskydd för hundar med höga ersättningsbelopp för veterinärvårdskostnader.

 • Kategori Djurförsäkring
 • Karenstid 14 dagar
 • Fri digital vård Ja
 • Medicin Ja
 • Maxersättning 160 000 kr
 • Fast självrisk0 – 3 500 kr
 • Rörlig självrisk25%

Lassie hundförsäkring logotyp

Kort om Petson hundförsäkring

Petson är startat av människor som kan djurhälsa. Petson hundförsäkring erbjuder flexibla försäkringsalternativ med möjlighet att välja mellan olika nivåer av ersättningsbelopp och självrisk. Försäkringen inkluderar digital rådgivning med veterinärer, möjlighet att kombinera försäkringen med en prenumeration på foderkasse, samt erbjuder även flockförsäkringar för flera hundar och katter.

 • Kategori Djurförsäkring
 • Karenstid 20 dagar
 • Fri digital vård Ja
 • Medicin Ja
 • Maxersättning 175 000 kr
 • Fast självrisk900 – 4 900 kr
 • Rörlig självrisk15 eller 25%

Jämför hundförsäkring

Att ha en hund är en stor glädje, men det innebär såklart också ansvar och kostnader. En bra hundförsäkring erbjuder både trygghet och ekonomiskt skydd, så att du kan hantera oväntade sjukdomar eller olyckor med vetskapen att veterinärvårdskostnaderna täcks av ett bra försäkringsbolag. Men att välja rätt hundförsäkring kan vara en utmaning. På marknaden finns en hel del olika bolag att välja bland med varierande priser och täckningsgrad vilket kan göra det krångligt att veta vilket som passar ens hund bäst.

Fördelar med att jämföra hundförsäkringar

Hundförsäkringar varierar stort i både pris och vad de erbjuder. Vissa försäkringar täcker omfattande veterinärvård och rehabilitering, medan andra kan ha strikta begränsningar och exkluderingar. Dessutom kan premiekostnaden påverkas av din hunds ras, ålder och tidigare medicinska historik. Genom att jämföra hundförsäkringar säkerställer att du får den bästa möjliga dealen och det mest omfattande skyddet för din budget. Samt att man eventuellt kan hitta bra erbjudanden i samband med processen när du jämför hundförsäkring.

Nyckelfaktorer att överväga

När du jämför hundförsäkringar, är det viktigt att titta på några nyckelfaktorer:

 • Täckningsgrad: Kontrollera noggrant vad som täcks. Inkluderar försäkringen ersättning för både olycksfall och sjukdom? Täcker den hereditära och kroniska tillstånd?
 • Självrisk: Notera självrisken och hur den påverkar din premie. En högre självrisk kan sänka din månadskostnad, men det innebär också att du betalar mer ur egen ficka vid ett anspråk.
 • Pris: Se över den årliga eller månatliga premiekostnaden. Kom ihåg att den billigaste försäkringen inte alltid är den bästa om den inte erbjuder den täckning du behöver.
 • Veterinärvård: Kontrollera om försäkringen erbjuder tillgång till ett brett nätverk av veterinärer och om den täcker kostsamma behandlingar och operationer.
 • Åldersbegränsningar: Vissa försäkringar har begränsningar baserade på din hunds ålder. Se till att försäkringen passar din hunds nuvarande och framtida behov.

Sammanfattningsvis om att jämföra hundförsäkring

Att hitta den bästa hundförsäkringen kräver lite forskning och jämförelse, men ansträngningen lönar sig när du kan erbjuda din hund det skydd den förtjänar. Genom att noggrant överväga dina behov och jämföra alternativen kan du hitta en hundförsäkring som ger dig och din hund trygghet genom livet. Den bästa hundförsäkringen är den som speglar din hunds unika behov vilket kan bero på dess ras och din ekonomiska situation, samtidigt som den erbjuder omfattande skydd och support när ni som mest behöver det.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar, rekommenderar vi dig att kontakta ett försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar direkt. Detta för att få veta mer specifikt vad som gäller med deras försäkringar samt även generella frågor kring djurförsäkringar.

Kanske är du på denna sida just för att du är en hundmänniska eller kanske en kattmänniska, men äger en hund. Eller så älskar du alla djur precis som vi och har både hund och katt hemma, möjligtvis  har du även fler djur. Hos oss kan du även jämföra och hitta den bästa kattförsäkringen för just din katt.

Skillnad på katt- och hundförsäkring

Så kanske har du funderat på hur skillnaderna ser ut om man jämför dessa två djurförsäkringar. Skillnaden mellan kattförsäkring och hundförsäkring beror främst på de specifika hälso behoven och riskerna som är associerade med varje djurart.

Båda typerna av försäkringar erbjuder liknande grundläggande täckning för saker som veterinärvård för olyckor och sjukdomar, men detaljerna i vad som täcks och hur mycket försäkringen kostar kan skilja sig åt baserat på artens specifika behov och risker. Till exempel så kan hundförsäkringar erbjuda tillägg för specifika aktiviteter, t.ex. jakt eller tävling. Kattförsäkringar har inte vanligtvis tillägg för specifika aktiviteter.

Hundförsäkringar tar hänsyn till en bred variation av raser, varav många har specifika ärftliga tillstånd eller hälsorisker. Även katter kan behöva hantera rasrelaterade hälsotillstånd, men överlag är katters hälsoproblem mindre ras-specifika.

F.A.Q för hundförsäkring

Vad gäller om hunden har en befintlig sjukdom?

Meddela försäkringsbolaget om din hunds befintliga hälsotillstånd när du ansöker om försäkring. Beroende på villkoren kan försäkringsbolaget välja att exkludera specifika tillstånd från täckningen eller erbjuda en försäkring med en högre premie. Det är viktigt att vara ärlig om din hunds hälsa för att undvika problem med framtida anspråk.

Vad kostar en hundförsäkring?

Priset på en hundförsäkring varierar beroende på en rad faktorer, till exempel:

 • Hundens ras: Vissa raser är dyrare att försäkra än andra.
 • Hundens ålder: Äldre hundar är dyrare att försäkra än yngre hundar.
 • Hundens kön: Hanhundar är oftast dyrare att försäkra än tikar.
 • Bostadsort: Hundar som bor i storstadsregioner är dyrare att försäkra än hundar som bor på landsbygden.
 • Typ av försäkring: Basförsäkringar är billigare än halv- och helförsäkringar.
 • Självrisk: Ju högre självrisk du väljer, desto lägre blir premien.

Vad gör jag om min hund blir sjuk eller skadad?

 1. Kontakta din veterinär.
 2. Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl skadan.
 3. Skicka in veterinärintyg och kvitton till ditt försäkringsbolag.

Vad täcks inte av en standard-hundförsäkring?

Vanliga undantag då hundförsäkringar inte har täckning:

 • Skador som uppstår vid arbete, tävling eller träning.
 • Sjukdomar som hunden hade innan försäkringen tecknades.
 • Vissa typer av kostnader, till exempel tandvård och vaccination.

Det kan vara bra att jämföra hundförsäkringar och kolla efter vilka tilläggsförsäkringar de olika bolagen har för att vidga täckningsgraden

Har hundförsäkring någon karenstid?

För en del försäkringsavtal gäller en karenstid på 20 dagar, vilket innebär att försäkringsskyddet inte täcker sjukdomar som uppstår under denna period.

Vad täcker en hundförsäkring vanligtvis?

En hundförsäkring täcker vanligtvis kostnader relaterade till veterinärvård vid olycksfall och sjukdomar, inklusive diagnoser, behandlingar, mediciner och operationer. Täckningen kan variera beroende på försäkringsplan.

Hur påverkar min hunds ras premien för hundförsäkringen?

Vissa raser är mer benägna till hälsoproblem än andra, vilket kan leda till högre försäkringspremier. Försäkringsbolagen använder statistik och historisk data för att bedöma risk, så raser med kända ärftliga sjukdomar eller hälsotillstånd kan ha högre premiekostnader. Jämför hundförsäkringar och försäkringsbolag för att se vad som gäller för din hunds ras.

Kan jag teckna hundförsäkring för en äldre hund?

Ja, men det kan vara svårare att hitta försäkring för äldre hundar, och premierna kan vara högre. Vissa försäkringsbolag har en övre åldersgräns för när en ny försäkring kan tecknas, och andra kan kräva en hälsokontroll innan de erbjuder en försäkring. Vanligen kan det finnas en gräns vid 7 år.

Är det möjligt att anpassa min hundförsäkring?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder anpassningsbara planer där du kan välja olika nivåer av täckning, självrisker och tilläggstjänster för att matcha dina behov och budget.